Forrás: Koval Nadiya from Getty Images
Málna sütés nélküli sajttorta
Egy finom málnás sajttorta receptje mascarponéval, amelyet sütés nélkül is elkészíthetsz.
Hozzávalók
Az alsó réteghez:
- 200 g Emésztő keksz
- 100 g Vaj
A felső réteghez:
- 500 g mascarpone
- 200 ml Tejszínhab
- 4 db Sárgája
- 200 g Cukor
- 250 g Málna
- 2 kanalak Citromlé
- 2 kanalak Zselatinok
Eljárás
A kekszet konyhai robotgépben finom porrá zúzza, majd keverje össze az olvasztott vajjal. Ezután nyomkodja a keveréket egy - ideális esetben kivehető aljú - forma aljába.
A zselatint áztassa be hideg vízbe. A mascarponét, a tejszínhabot, a tojássárgáját és a cukrot simára keverjük.
Turmixoljuk össze a málnát, adjuk hozzá a zselatint és a citromlevet. A maradék málnát tegyük félre a díszítéshez. Ne féljen a citromtól, kellemesen friss ízt ad.
A málnás keveréket kenje a kekszes alapra, a mascarponés keveréket pedig a tetejére.
Tegye a sajttortát legalább 4 órára a hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt málnával díszítjük.