Forrás: from_my_point_of_view for Getty Images
Marhahús tekercsek
A marhahús tekercsek népszerű klasszikus étel a német konyhában. Ez a recept új szintre emeli ezt a klasszikust. Imádni fogja!
Hozzávalók
Rouladen
- 6 Darabok Marhahús tekercsek
- 3 evőkanál Mustár
- 2 Teáskanál só
- 2 Teáskanál bors
- 6 Lemezek bacon
- 3 közepes méret Hagymák
- 15 Darabok Befőtt uborka
Szósz
- 750 ml marhahúsleves
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 Teáskanál Paprika
- 125 ml vörösbor
- 125 ml tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 50 g vaj
Eljárás
Készítse elő a marharoládokat. Mossa meg, majd törölje szárazra. Minden roládát kenjen be mustárral, és ízesítse sóval és borssal.
Helyezzen egy szelet szalonnát minden roulade-ra. Vágja vékony karikákra a hagymát és csíkokra a savanyú uborkát. Ossza szét a hagymakarikákat és uborkacsíkokat a roulade-on.
Tekerd fel a roulade-okat, és rögzítsd őket konyhai zsinórral vagy roulade-tűvel.
Süsse meg a roulade-ot forró olajban egy fazékban minden oldalán. Vegye ki őket a fazékból és tegye őket félre.
Ugyanabban a fazékban, pirítsa meg a maradék hagymát. Adj hozzá paradicsompürét és paprikát, majd oltja le mindent vörösborral és marhahúslével.
Tegye vissza a rouladen-eket a fazékba és hagyja őket kb. 1,5 órán át főni.
Vegye ki a rouladeneket a fazékból. Keverjen össze lisztet némi vízzel, és kösse össze a szószt azzal. Forralja fel újra, és keverje bele a tejszínt. Ízesítse a szószt sóval és borssal, és adja hozzá a vajat, amíg el nem olvad.
Tegye vissza a roládokat a mártásba, és hagyja mindent újra gyorsan felforrni. Kész az ízletes marharoládok. Jó étvágyat!