HIRDETŐ

Forrás: margouillatphotos from Getty Images

Marhahús vörösboron

Recept finom marhahús vörösborral és sárgarépával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 700 g Marhahús Hozzáadott
  • Egy üveg vörösbor Hozzáadott
  • 2 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EK liszt Hozzáadott
  • Kakukkfű Hozzáadott
  • Majoránna Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • 1 EK Marhahúsleves (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A húst kisebb darabokra vágjuk és megsózzuk. Ezután hempergessük meg lisztben.

2. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a húst minden oldalról. A megbarnult húst tányérra szedjük.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát és sárgarépát, adja hozzá a zúzott fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a zöldségek enyhén megpirultak, tegye vissza a húst a serpenyőbe, és öntse fel a borral. A bornak teljesen el kell fednie a húst. Ha nem lenne elég, adhatunk hozzá marhahúslevest.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a fűszereket (kakukkfű, majoránna, só, bors), és lassan, fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 2 órán át pároljuk.

6. Lépés

Az így vörösborban elkészített marhahús rizzsel vagy kenyérrel tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új