Forrás: margouillatphotos from Getty Images
Marhahús vörösboron
Recept finom marhahús vörösborral és sárgarépával.
Hozzávalók
- 700 g Marhahús
- Egy üveg vörösbor
- 2 darab Sárgarépa
- 2 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 EK liszt
- Kakukkfű
- Majoránna
- só
- Fekete bors
- olaj
- 1 EK Marhahúsleves (nem kötelező)
Eljárás
A húst kisebb darabokra vágjuk és megsózzuk. Ezután hempergessük meg lisztben.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a húst minden oldalról. A megbarnult húst tányérra szedjük.
Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát és sárgarépát, adja hozzá a zúzott fokhagymát.
Amikor a zöldségek enyhén megpirultak, tegye vissza a húst a serpenyőbe, és öntse fel a borral. A bornak teljesen el kell fednie a húst. Ha nem lenne elég, adhatunk hozzá marhahúslevest.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket (kakukkfű, majoránna, só, bors), és lassan, fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 2 órán át pároljuk.
Az így vörösborban elkészített marhahús rizzsel vagy kenyérrel tálalható.