HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GxeOHEiBd8v57EYHxcLI/896171866c47cfc273ad14c156dc3a.jpeg)
Forrás: zita-stankovas-images from Canva
Mascarponés-málnás sütemény
Tökéletes és egyszerű mascarponés-málnás sütemény.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Hull:
- 200 g vajas keksz
- 110 g vaj
Töltelék:
- 500 g túró
- 200 g mascarpone
- 160 g porcukor
- 1 db tojás
- 3 csepp vanília esszencia
- 1 EK sima liszt speciális
Málna réteg:
- 500 g málna
- 3 EK nádcukor
- Zselatin
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a süteményt és adjuk hozzá a vajat.
2. Lépés
A sütőlapot sütőpapírral borítjuk be.
3. Lépés
Bele tesszük a kekszalapot.
4. Lépés
Az összes töltelék hozzávalóját összekeverjük a tálban.
5. Lépés
A krémet a tésztára öntjük és 150°C-on sütjük körülbelül 40 percig.
6. Lépés
Sütés után hagyjuk kihűlni.
7. Lépés
Málna réteg: a málnát edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és 300 ml vizet öntünk rá.
8. Lépés
Hagyjuk a keveréket forrni, szűrjük le, és a málna alapból készítsünk zselét a utasítások szerint.
9. Lépés
Az elkészült zselatinhoz hozzákeverjük a málnákat, de csak óvatosan keverjük össze, hogy ne törjenek szét teljesen, és ráöntjük a sajttortára.