HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-cake

Meggyes potyogtatós sütemény

Ez a recept egy finom és könnyen elkészíthető magyar étel, amely ínycsiklandóan illatos és ízletes. A potyogtatós egy szaftos, krumplis tészta, amelyet tejjel ésjással együtt készítünk. A Meggyes Potyogtatós egy ú változat, ahol friss meget adunk hozzá, hogy édes-savanykás ízvilágot kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 kk Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 2 Maroknyi friss meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

59 perc.
1. Lépés

Először is megmossuk és meghámozzuk a krumplit, majd nagyobb darabokra vágjuk.

2. Lépés

Főzzük fel a krumplit bő, sós vízben, majd amikor megpuhult, szűrjük le a vizet és hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Amikor a krumpli teljesen kihűlt, egy tálban törjük össze pépesre.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a tojásokat, a sót és a borsot, majd alaposan keverjük össze.

5. Lépés

Az ízesített tésztából nagyjából teniszlabda méretű gombócokat formázunk6. Egy serpenyőt hevítsünk fel közepes lángon, majd adj hozzá a vajat.

6. Lépés

Amikor a vaj teljesen felolvadt, kezdjük el az egyes gombócokat kis pogácsákká lapítani helyezzük a serpenyőbe.

7. Lépés

Süssük a gombócokat két oldalról, amíg aranybarna és ropogós lesz.

8. Lépés

Közben a meggyet mossuk, magozzuk ki és keverjük össze egy evőkan cukorral.

9. Lépés

A potyogtatós készítésénél citromlével szokták tálalni, ez az ételhez is illik hozzáadni egy kevéset az édeskés ízt kiemelve.

10. Lépés

Tálaláskor tegyük az elkészült potyogtatós szeleteket egy tányérra, és tetejére helyezzük arozott meggyet.

11. Lépés

Az eredmény egy friss, íz és tápláló étel, amely garantáltan elnyeri azész család tetszését.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új