Mennyei gyümölcsös torta
Ez egy finom és látványos nem csak ízészséges is, mivel sok gyümölcs található benne. A torta alapja egy diós piskóta, amelyet gyümölcsökkel és egy könnyű tejszínhabbal díszítünk.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 100 g cukor
- 100 g diól
- 100 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
- 250 g málna
- 250 g szeder
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg krémes és habos lesz.
Keverjük össze diólisztet, a sütőport, a szódikarbónát és a sót. Egy tálban keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.
Öntsük a masszát egy 22 cm-es tortaformába és süssük kb. 30-35 percig, amíg a tészta aranyszínű lesz.
Hűtsük le a tortát a sütőformában kb. 10 percig, majd vegyük ki és hagyjuk teljes kihűlni.
Mossuk meg és válogassuk ki a gyümölcsöket. Vágjuk az epret és a szedret félbe, majd távolítsuk el az áfonya és a málna szárát.
Verjük fel a tejszínt a porcukrot kemény habbá.
Kenjük el a habot a torta tetején és oldalán.
Díszítsük a tortát a gyümölcsökkel és a mentalevéllel, majd tegyük hűtőbe 30 percre