:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ficFqGkrKrNPFZQ5mV43/2fe5a460bb9c0ab8dcc31afef6723f.jpeg)
Forrás: Pixabay: maurosegura
Mennyei harcsapaprikás
A tészta mellett a frissen sült kenyér is tökéletes társa ennek a fogásnak.
Hozzávalók
- 1 kg harcsa filé
- 2 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 dl olaj
- 2 nagy paradicsom
- 2 dl tejföl
- só, bors
- Pici petrezselyemzöld a díszítéshez
- 1 doboz tarhonya
Eljárás
Kockázd fel a hagymát, és pirítsd meg az olajon. Figyelj oda, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz a végeredmény.
Add hozzá a pirospaprikát, és egy kevés vízzel öntsd fel. Folyamatos kevergetése mellett vigyázd, hogy a paprika se égjen meg.
Aprítsd fel a paradicsomot, és dobd rá a hagymás alapra. Ebben a lépésben fontos a friss alapanyagok használata, ez adja a fogás lényegét.
Vágd kb. 3 cm-es kockákra a harcsafilét, és add hozzá a paradicsomos alaphoz. Közepes lángon párold kb. 20 percig.
Közben készítsd el a tarhonyát, a dobozon lévő utasítás szerint.
Amikor a hal már kellően összeesett, add hozzá a tejfölt, és ízesítsd sóval, borssal.
Tálald a harcsapaprikást a tarhonya tetején, és szórd meg aprított petrezselyemmel.