HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: maurosegura

Mennyei harcsapaprikás

A tészta mellett a frissen sült kenyér is tökéletes társa ennek a fogásnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg harcsa filé Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Pici petrezselyemzöld a díszítéshez Hozzáadott
  • 1 doboz tarhonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Kockázd fel a hagymát, és pirítsd meg az olajon. Figyelj oda, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz a végeredmény.

2. Lépés

Add hozzá a pirospaprikát, és egy kevés vízzel öntsd fel. Folyamatos kevergetése mellett vigyázd, hogy a paprika se égjen meg.

3. Lépés

Aprítsd fel a paradicsomot, és dobd rá a hagymás alapra. Ebben a lépésben fontos a friss alapanyagok használata, ez adja a fogás lényegét.

4. Lépés

Vágd kb. 3 cm-es kockákra a harcsafilét, és add hozzá a paradicsomos alaphoz. Közepes lángon párold kb. 20 percig.

5. Lépés

Közben készítsd el a tarhonyát, a dobozon lévő utasítás szerint.

6. Lépés

Amikor a hal már kellően összeesett, add hozzá a tejfölt, és ízesítsd sóval, borssal.

7. Lépés

Tálald a harcsapaprikást a tarhonya tetején, és szórd meg aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek