HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: maurosegura

Mennyei harcsapaprikás

A tészta mellett a frissen sült kenyér is tökéletes társa ennek a fogásnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg harcsa filé Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Pici petrezselyemzöld a díszítéshez Hozzáadott
  • 1 doboz tarhonya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Kockázd fel a hagymát, és pirítsd meg az olajon. Figyelj oda, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz a végeredmény.

2. Lépés

Add hozzá a pirospaprikát, és egy kevés vízzel öntsd fel. Folyamatos kevergetése mellett vigyázd, hogy a paprika se égjen meg.

3. Lépés

Aprítsd fel a paradicsomot, és dobd rá a hagymás alapra. Ebben a lépésben fontos a friss alapanyagok használata, ez adja a fogás lényegét.

4. Lépés

Vágd kb. 3 cm-es kockákra a harcsafilét, és add hozzá a paradicsomos alaphoz. Közepes lángon párold kb. 20 percig.

5. Lépés

Közben készítsd el a tarhonyát, a dobozon lévő utasítás szerint.

6. Lépés

Amikor a hal már kellően összeesett, add hozzá a tejfölt, és ízesítsd sóval, borssal.

7. Lépés

Tálald a harcsapaprikást a tarhonya tetején, és szórd meg aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új