HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Mézes krémes

Finom, ízletes, hagyományos desszert. Laktató és mutatós tortaként is megsüthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tésztához

  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál méz Hozzáadott
  • 50 ml tej Hozzáadott
  • 300 g sima liszt Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 30 g vaj Hozzáadott

Töltelékhez

  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 60 g búzadara Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 60 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g baracklekvár Hozzáadott

Tetejére

  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 25 g vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 4 tk víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A töltelék elkészítése: a tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és felforraljuk. Ezután vegyük le a tűzről és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a búzadarát, majd helyezzük vissza a főzőlapra és főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni, néha keverjük át. A vajat és a cukrot egy külön tálban keverjük habosra.

2. Lépés

A tészta elkészítése: a cukrot, a sót, a mézet, a tejet és a vajat olvasszuk fel egy lábasban. Öntsük át egy tálba, és adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tojást. Gyúrjuk tésztává és osszuk 4 egyenlő részre. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk őket, tepsire helyezzük, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt megsütjük.

3. Lépés

Miután a lapok kihűltek, a krémes vajas tölteléket a búzadara keverékkel összekeverjük és ezzel kenjük meg az első lapot. A következő lapot baracklekvárral kenjük meg, a harmadik lapot pedig ismét a töltelékkel. a negyedik lapot az alábbi mázzal öntjük le:

4. Lépés

Egy kis lábasban forraljuk fel a cukrot, a kakaóport és a vizet. Körülbelül 2 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a vajat.

5. Lépés

Szeletelés előtt tegyük hűtőbe egy éjszakára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új