Nanaimo szelet
Ez a desszert házi kekszes-vajas alsó rétegből, vajas vaníliás puding alapú középső rétegből és csokoládé ganache tetejéből áll.
Hozzávalók
Az alsó réteghez:
- 1⁄2 Csésze vaj
- 1⁄4 Csésze cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 1 ks tojás, felverve
- 11⁄2 Csésze Graham kekszmorzsa
- 1 Csésze kókuszreszelék
- 1⁄2 Csésze dió apróra vágva
A középső réteghez:
- 1⁄2 Csésze vaj
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál tej
- 2 Csésze porcukor
*A tetejéhez:*
- 4 evőkanál vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál forró víz
- 200 g étcsokoládé, feldarabolva
Eljárás
Az alsó réteghez olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, majd keverjük össze. Adjunk hozzá a felvert tojást, és folyamatos keverés mellett főzzük a keveréket, amíg meg nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kekszmorzsát, a kókuszreszeléket és a diót. Egy 8x8-as formába nyomkodjuk bele a masszát és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a következő réteg.
A középső réteghez keverjük össze a vajat, a vaníliás pudingport, a tejet és a porcukrot egy tálban, majd kenjük a masszát az előkészített alsó rétegre. Tegyük vissza a hűtőbe.
A tetejére olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot és a forró vizet. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a csokoládét, amíg teljesen el nem olvad. Simítsuk a csokoládé réteget a sütemény tetejére.
Hűtsük a süteményt, amíg a csokoládé be nem dermed, majd vágjuk kockákra.