HIRDETŐ

Nanaimo szelet

Ez a desszert házi kekszes-vajas alsó rétegből, vajas vaníliás puding alapú középső rétegből és csokoládé ganache tetejéből áll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Az alsó réteghez:

  • 12 Csésze vaj Hozzáadott
  • 14 Csésze cukor Hozzáadott
  • 5 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 1 ks tojás, felverve Hozzáadott
  • 112 Csésze Graham kekszmorzsa Hozzáadott
  • 1 Csésze kókuszreszelék Hozzáadott
  • 12 Csésze dió apróra vágva Hozzáadott

A középső réteghez:

  • 12 Csésze vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 2 evőkanál tej Hozzáadott
  • 2 Csésze porcukor Hozzáadott

*A tetejéhez:*

  • 4 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál forró víz Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé, feldarabolva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az alsó réteghez olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, majd keverjük össze. Adjunk hozzá a felvert tojást, és folyamatos keverés mellett főzzük a keveréket, amíg meg nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kekszmorzsát, a kókuszreszeléket és a diót. Egy 8x8-as formába nyomkodjuk bele a masszát és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a következő réteg.

2. Lépés

A középső réteghez keverjük össze a vajat, a vaníliás pudingport, a tejet és a porcukrot egy tálban, majd kenjük a masszát az előkészített alsó rétegre. Tegyük vissza a hűtőbe.

3. Lépés

A tetejére olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot és a forró vizet. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a csokoládét, amíg teljesen el nem olvad. Simítsuk a csokoládé réteget a sütemény tetejére.

4. Lépés

Hűtsük a süteményt, amíg a csokoládé be nem dermed, majd vágjuk kockákra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új