Forrás: canva
Narancsos csokimousse torta
Szeretem a süteményeket, de a narancsos csokimousse torta valami egészen különleges nyalánkság a számomra.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 1 ks narancs
- 4 tojás
- 21⁄2 dl Tejszín
- 50 g cukor
- 1 Csomag Zselatin
Eljárás
Olvasszuk meg a csokoládét vízfürdőben. Vigyázzunk, hogy a csokoládé ne érintkezzen közvetlenül a forró vízzel, mert könnyen beszürkülhet.
A narancsot alaposan mossuk meg, reszeljük le a héját, facsarjuk ki a levét, és keverjük össze a megolvasztott csokoládéval.
A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk szét. A sárgáját keverjük hozzá a csokis masszához.
A fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A tejszínt is verjük habbá egy másik tálban.
Óvatosan keverjük össze a cukros fehérjehabot a tejszínnel, majd ezt is forgassuk óvatosan a csokis masszához. Gondoskodjunk róluk, hogy a hozzáadás sorrendje pontosan így legyen, hiszen ez a tuti módja annak, hogy a torta megfelelő állagú és ízű legyen!
Az elkészült mousset öntsük egy tortaformába és tegyük a hűtőbe. Legalább 3 órán át hűtsük, hogy megfelelően megkeményedjen.
Az elkészült tortát reszelt narancshéjjal és csokoládé forgáccsal díszíthetjük. Ha van időnk és kedvünk, akár narancsszeletekkel vagy narancsmalacokkal is feldobhatjuk a tortánk tetejét!