HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5ecpgOi8_cpqxzu2ySYO/17add81c8691e632e6a2223e172e39.jpeg)
Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures
Négysajtos pizza
Az olasz konyha egyik klasszikusa, a négysajtos pizza négyféle finom sajttal. Ropogós tésztája és az olvadt sajtok harmonikus egységet alkotnak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Tészta
- 500 g pizza tészta
Topping
- 100 g mozzarella sajt
- 100 g Gorgonzola sajt
- 100 g parmezán sajt
- 100 g feta sajt
- 200 g pizza szósz
- 1 kés étel oregánó
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A sütő előmelegítése 230 fokra.
2. Lépés
Tészta kirollázása pizza formára.
3. Lépés
A pizza szósz elsimítása a tésztán.
4. Lépés
A négy sajt elosztása a pizzán.
5. Lépés
Oregano szórása a tetejére.
6. Lépés
A pizza sütése a sütőben, amíg a sajt meg nem olvad és aranybarna nem lesz (kb. 15-20 perc).
7. Lépés
A sütőből való kivétel és a pizza szeletekre vágása.