HIRDETŐ

Nyári édes baracklekvár

A baracklekvár egy magyar specialitás, amit gyakran fogyasztanak kenyérre kenve vagy sütemények töltelént. Az édes, gyümölcsös ízű lekvár tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg érett barack Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál kemítő (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban összekeverjük a barackokat.

3. Lépés

A lábast közepes tűzre állítjuk, felforraljuk a keveréket. Ezután lassú tűzön addig főzzük, amíg a barackok megpuhulnak és a lekvár sűrűsödni kezd.

4. Lépés

Ehhez a keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a főzött lekvárhoz. Folyamatos keverés mellett addig főzzük tovább, míg a keményítő teljesen elkeveredik és a lekvár besűrüsödik.

5. Lépés

Amikor elértük a kívánt sűrűséget, a lekvárt üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk az üvegeket. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek