HIRDETŐ

Nyári édes baracklekvár

A baracklekvár egy magyar specialitás, amit gyakran fogyasztanak kenyérre kenve vagy sütemények töltelént. Az édes, gyümölcsös ízű lekvár tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg érett barack Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 evőkanál kemítő (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban összekeverjük a barackokat.

3. Lépés

A lábast közepes tűzre állítjuk, felforraljuk a keveréket. Ezután lassú tűzön addig főzzük, amíg a barackok megpuhulnak és a lekvár sűrűsödni kezd.

4. Lépés

Ehhez a keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a főzött lekvárhoz. Folyamatos keverés mellett addig főzzük tovább, míg a keményítő teljesen elkeveredik és a lekvár besűrüsödik.

5. Lépés

Amikor elértük a kívánt sűrűséget, a lekvárt üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk az üvegeket. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új