HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olasz Aglio Olio Tészta

Az Aglio Olio egy egyszerű, de ízletes olasz tésztaétel, amelyet fokhagymából, olívaolajból, chilipaprikából és petrezselyemből készítenek. Egy igazi gyors és könnyen elkészíthető fogás, amelyet akár hétköznapokon is elkészíthetsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g spagetti tészta Hozzáadott
  • 6 gerezd fokagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 Csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt chilipap Hozzáadott
  • 14 Csésze friss petrezselyem felaprítva Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 Csésze parmezán Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Forralj fel bőséges sóval ízesített vizet egy nagy lábasban. Add hozzá a spagettit, és főzd meg a csomagoláson feltüntetett idő szerint.

2. Lépés

Közben egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg aranybarna lesz. Add hozzá az őrölt chilipaprikát és a petrezselymet a serpenyőhöz, majd főzd további 1 percig.

3. Lépés

Add hozzá a lecsepegtetett spagettit a serpenyőhöz, majd alapos keverd össze, hogy a tészta befedődjön az olajos-fűszeres keverékkel.

4. Lépés

Ízlés szerint sózd meg a tésztát, majd tedd át egy tálba, és szórd meg reszelt parmezán sajttal.

5. Lépés

Melegen tálald, és igény szerint díszítsd petrezselyemmel vagy még több parmezánnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új