Forrás: Pixabay
Olasz Aglio Olio Tészta
Az Aglio Olio egy egyszerű, de ízletes olasz tésztaétel, amelyet fokhagymából, olívaolajból, chilipaprikából és petrezselyemből készítenek. Egy igazi gyors és könnyen elkészíthető fogás, amelyet akár hétköznapokon is elkészíthetsz.
Hozzávalók
- 400 g spagetti tészta
- 6 gerezd fokagyma, apróra vágva
- 1⁄2 Csésze extra szűz olívaolaj
- 1⁄2 teáskanál őrölt chilipap
- 1⁄4 Csésze friss petrezselyem felaprítva
- só ízlés szerint
- 1⁄2 Csésze parmezán
Eljárás
Forralj fel bőséges sóval ízesített vizet egy nagy lábasban. Add hozzá a spagettit, és főzd meg a csomagoláson feltüntetett idő szerint.
Közben egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg aranybarna lesz. Add hozzá az őrölt chilipaprikát és a petrezselymet a serpenyőhöz, majd főzd további 1 percig.
Add hozzá a lecsepegtetett spagettit a serpenyőhöz, majd alapos keverd össze, hogy a tészta befedődjön az olajos-fűszeres keverékkel.
Ízlés szerint sózd meg a tésztát, majd tedd át egy tálba, és szórd meg reszelt parmezán sajttal.
Melegen tálald, és igény szerint díszítsd petrezselyemmel vagy még több parmezánnal.