HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Olasz rizottó a mediterrán finomság

Olasz különlegesség, el se hinnétek milyen finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

A rizottóhoz

  • 30 g bacon Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g rizottó rizs pl Arborio Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 1 l zöldségalaplé Hozzáadott
  • 1 ks articsóka Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 30 g aszalt paradicsom Hozzáadott
  • 30 g olívabogyó Hozzáadott
  • 2 ek mascarpone Hozzáadott
  • 25 g parmezán Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott

A tálaláshoz

  • csokor bazsalikom Hozzáadott
  • pár csepp olívaolaj Hozzáadott
  • frissen őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy lábast közepes lángon felhevítünk, rádobjuk a felkockázott szalonnát, és rálocsoljuk az olívaolajat. Amíg pirul, finomra vágjuk a hagymát és felaprítjuk a fokhagymát is. A hagymákat rádobjuk a kipirított szalonnára, és kb. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Ezt is kicsit lepirítjuk, és felöntjük a fehérborral. A bort elforraljuk, és felöntjük annyi zöldségalaplével, ami épp hogy ellepi.

2. Lépés

Mikor elfőtt az alaplé és a rizs kezd picit letapadni, újra felöntjük, de ügyeljünk rá, hogy mindig csak annyi alaplevet öntsünk rá, ami éppen ellepi. Ezzel a technikával főzzük a rizst fogkeményre.

3. Lépés

Közben előkészítjük az articsókát: körben leszedjük a leveleit, amíg el nem jutunk a középső zsenge részig, levágjuk a szárát és a zsenge levelek alatti puha résznél is elvágjuk. A megmaradt articsókát meghámozzuk, a folyamat közben néha jeges citromos vízbe mártjuk, nehogy bebarnuljon, majd a középső szőrös részt egy karalábévájó segítségével kivájjuk. Ezután feldaraboljuk az articsókát, és a készülő rizottóhoz adjuk.

4. Lépés

Felcsíkozzuk a szárított paradicsomot és felaprítjuk az olívabogyót is. Amikor a rizs állaga megfelelő, ezeket is hozzádobjuk és félrehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt és a vajat, majd bazsalikomlevelekkel, pár csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új