HIRDETŐ

Öregtésztás kenyér

A öregtésztás kenyér tartalmas, rostokban gazdag és ízletes sütőipari termék. A kovászosság hosszú tenyésztési ideje jóval több ízt és textúrát ad a kenyérnek, mint a hagyományos élesztővel készült kenyér. Figyelem, a kenyér elkészítése többnapos folyamat, de a várakozás megéri a csodálatos eredményt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 200 g öregtészta (kovász) Hozzáadott
  • 500 g kenyeremliszt Hozzáadott
  • 340 ml víz Hozzáadott
  • 10 g konyhasó Hozzáadott
  • 2 g friss élesztő (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Nap: Keverjük össze a vízben az öregtésztát, adjuk hozzá a lisztet és a sót. Keverjük az összetevőket, amíg a liszt el nem kezd nedvesedni, hagyjuk 20 percig pihenni.

2. Lépés

Keverjük az összetevőket addig, amíg jól össze nem állnak. Hagyjuk a tésztát 2 órán át pihenni.

3. Lépés

Nap: Gyúrjuk át a tésztát és hagyjuk pihenni újabb 2 órán át.

4. Lépés

A tészta kelesztésre kerül egy bő beolajozott edénybe, és 12-24 órán át hűtőben pihen.

5. Lépés

Nap: Formázzuk a kenyeret és előmelegítjük a sütőt 250°C-ra. Sütjük a kenyeret körülbelül 30 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet 95°C-ra nem emelkedik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új