HIRDETŐ

Öregtésztás kenyér

A öregtésztás kenyér tartalmas, rostokban gazdag és ízletes sütőipari termék. A kovászosság hosszú tenyésztési ideje jóval több ízt és textúrát ad a kenyérnek, mint a hagyományos élesztővel készült kenyér. Figyelem, a kenyér elkészítése többnapos folyamat, de a várakozás megéri a csodálatos eredményt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 200 g öregtészta (kovász) Hozzáadott
  • 500 g kenyeremliszt Hozzáadott
  • 340 ml víz Hozzáadott
  • 10 g konyhasó Hozzáadott
  • 2 g friss élesztő (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Nap: Keverjük össze a vízben az öregtésztát, adjuk hozzá a lisztet és a sót. Keverjük az összetevőket, amíg a liszt el nem kezd nedvesedni, hagyjuk 20 percig pihenni.

2. Lépés

Keverjük az összetevőket addig, amíg jól össze nem állnak. Hagyjuk a tésztát 2 órán át pihenni.

3. Lépés

Nap: Gyúrjuk át a tésztát és hagyjuk pihenni újabb 2 órán át.

4. Lépés

A tészta kelesztésre kerül egy bő beolajozott edénybe, és 12-24 órán át hűtőben pihen.

5. Lépés

Nap: Formázzuk a kenyeret és előmelegítjük a sütőt 250°C-ra. Sütjük a kenyeret körülbelül 30 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet 95°C-ra nem emelkedik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek