Oreo torta
Az Oreo torta egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hűsítő desszert, melynek alapja az Oreo keksz.
Hozzávalók
- 40 ks Oreo keksz
- 100 g vaj
- 500 ml tej
- 2 Csomag vaníliás pudingpor
- 300 g porcukor
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 1 Csomag Zselatin
Eljárás
Az Oreo kekszeket tegyük egy zacskóba és morzsoljuk össze (néhányat hagyjunk meg a díszítéshez).
Az összemorzsolt kekszhez adjuk hozzá az olvasztott vajat és alaposan keverjük össze.
Egy tortaformába öntjük a keksz-vajas masszát, és jól nyomkodjuk le, majd tegyük a hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.
A tejet forraljuk fel, majd főzzünk bele vaníliás pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét keverjük össze a porcukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponés masszához.
A zselatint készítsük el a csomagoláson található útmutató szerint, és keverjük hozzá a töltelékhez.
A kekszes alapra öntsük rá a tölteléket, majd tegyük a hűtőbe legalább 4 órára, vagy amíg megdermed.
Tálalás előtt díszítsük az egész Oreo kekszekkel és a maradék morzsával.