HIRDETŐ

Őszibarack befőtt

A sokféle zamat és textú miatt ideális választás a hűvös őszi estékre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg érett, de még kemény őszibarack Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

1 A őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk és kimagozzuk.

2. Lépés

Egy nagy fazékban felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlét. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.

3. Lépés

A felforrt cukorszirupba tesszük az őszibarackot, majd hozzáadjuk a vaníliarudat és a szegfűszeget.

4. Lépés

Lefedjük a fazekat, és közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg az őszibarackok puhulnak, de még formátlanok maradnak.

5. Lépés

Amikor az őszibarackokat szépen lecsöpögtetjük, és befejtjük befőttes üvegbe. A cukorszirupot visszatesszük a tűzhelyre, és további 10 percig főzzük, hogy sűrűsödjön.

6. Lépés

A forró cukorszirupot az őszibarackra öntjük, majd jól lezárjuk az üvegeket.

7. Lépés

A tetejét lezárjuk és hagyjuk lehűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk, amíg teljesen kihűl.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új