Forrás: Boarding1Now from Getty Images
Paradicsomleves friss paradicsomból
Ízletes és friss paradicsomleves elkészítve friss paradicsomból. Ez a leves tele van vitaminokkal és nyári ebédekhez ideális.
Hozzávalók
Leves
- 1 kg Friss paradicsom
- 1 db The Onion
- 2 db gerezd fokhagyma
- 2 EK olívaolaj
- 500 ml Zöldségleves
- 1 db babérlevél
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1⁄2 tk Só
- 1⁄2 tk őrölt fekete bors
Szolgáltatás
- 4 db friss bazsalikom levelek
- 4 EK főzőtejszín
Eljárás
Először készítsük elő az összetevőket. A paradicsomot megmossuk és negyedekre vágjuk, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk.
Az olajat felmelegítjük a serpenyőben, hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát, jól összekeverjük és sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Ezután adjunk hozzá paradicsomot, zöldséglevest, babérlevelet, szárított bazsalikomot, sót és borsot. Keverjük össze, csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük körülbelül 20 percig.
Ha a paradicsomok puhaak, távolítsa el a babérlevelet, és turmixolja össze a levest.
Ossza el a levest tálakban, adjon hozzá a tetejére egy kanál tejszínt és friss bazsalikomot.