HIRDETŐ

Paradicsomos káposztafőzelék

A káposztafőzelék egy hagyományos magyar étel, amely a zöldségek nagy mennyiségének köszönhetően rendkívül tápláló és ízletes. A paradicsomos verzió különleges aromája a paradicsom és a káposzta kombinációja adja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kg káposzta Hozzáadott
  • 3 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 300 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a káposztát, a felkockázott paradicsomot és 1-2 evőkanál paradicsompürét, majd 10 perc alatt lepirítjuk.

3. Lépés

Közben a megtisztított és kockára vágott fehérrépát puhára főzzük sós vízben.

4. Lépés

A káposztához hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük kb. 20 percig.

5. Lépés

Amikor a káposzta már megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és a főtt fehérrépát. Sóval borssal ízesítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új