HIRDETŐ
Paradicsomos káposztafőzelék
A káposztafőzelék egy hagyományos magyar étel, amely a zöldségek nagy mennyiségének köszönhetően rendkívül tápláló és ízletes. A paradicsomos verzió különleges aromája a paradicsom és a káposzta kombinációja adja.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg fehérrépa
- 1 kg káposzta
- 3 ks vöröshagyma
- 300 ml tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 4 ks paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 l víz
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a káposztát, a felkockázott paradicsomot és 1-2 evőkanál paradicsompürét, majd 10 perc alatt lepirítjuk.
3. Lépés
Közben a megtisztított és kockára vágott fehérrépát puhára főzzük sós vízben.
4. Lépés
A káposztához hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük kb. 20 percig.
5. Lépés
Amikor a káposzta már megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és a főtt fehérrépát. Sóval borssal ízesítjük.