Forrás: Oleksandr Prokopenko from Canva
Paradicsompüré
Ez a hűsítő püré néhány egyszerű hozzávalóból készül, és nyári ízével feldobja a konyháját. Tökéletes pirítóshoz, zöldségbotokhoz való mártogatósnak, vagy szendvicsfeltétként.
Hozzávalók
- 6 db Paradicsom
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 EK olívaolaj
- 15 g friss bazsalikom
- 1 tk só
- 1⁄2 tk Fekete bors
Eljárás
Készítse elő az alapanyagokat. A paradicsomot öblítse le vízzel és vágja kockákra. A hagymát és a fokhagymát hámozza meg és aprítsa fel.
Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, adjon hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Párolja, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adj hozzá aprított paradicsomot, sót és borsot. Főzzük közepes hőmérsékleten körülbelül 20 percig, amíg a paradicsomok szét nem esnek és a víz le nem csökken.
Adjunk hozzá friss bazsalikomot és főzzük további 2 percig.
Tegye a keveréket a turmixgépbe, és keverje simára. Felhívjuk figyelmét, hogy a gyors turmixgép felmelegítheti a keveréket, ezért legyen óvatos a fedél kinyitásánál.