HIRDETŐ

Paradicsomszósz télire

Élvezzük a friss paradicsom ízét még a tél közepén is ezzel a könnyen elkészíthető, ízletes paradicsomszósz recepttel. Tökéletes a tésztafélékhez, pizzához, ragukhoz és sok más ételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 kg friss paradicsom Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • Friss bazsalikom, oregánó szerint ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossa meg a paradicsomokat, vágja ki a magházukat és darabolja fel őket. Ha ideje van, forrázzon le forró vízzel, majd hidegben hagyja néhány percig, hogy könnyebb legyen a bőrt eltávolítani.

2. Lépés

Aprítson fel két nagy vöröshagyma és az öt gerezd fokhagymát.

3. Lépés

Melegítsen fel két evőkanál olívaolajat egy nagy fazekban, majd dinsztelje meg az aprított hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

4. Lépés

Adja hozzá a felaprított paradicsomot, cukrot, sót és borsot a fazékhoz. Keverje össze, hogy mindent jól összekeverjen.

5. Lépés

Hagyja a szószt legalább 2 órán keresztül alacsony hőfokon főni, közben időnként keverve.

6. Lépés

Adja hozzá bazsalikomot és oregánót ízlés szerint. A fűszerezés minden esetben a saját ízlésedtől függ.

7. Lépés

Ha sűrűbb szószt szeretne, főzze tovább alacsony hőfokon. Ha a szósz elérte a kívánt állagot, távolítsa el a tűzről és hagyja hűlni.

8. Lépés

Töltsön sterilizált üvegbe és tároljon hűvös, sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új