HIRDETŐ

Forrás: canva

Paszternák krémleves

A paszternák krémleves az egyik kedvencem. Olyankor érzem igazán a téli esték melegségét, mikor ezt a mennyei levest főzöm.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g paszternák Hozzáadott
  • 300 g sárgarépa Hozzáadott
  • 3 ek vaj Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alap Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A paszternákot és a sárgarépát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Itt fontos, hogy mindkettő nagyjából azonos méretű legyen - így a főzési idő is hasonló lesz.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát szintén aprítsuk fel.

3. Lépés

Egy nagy fazékban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, majd dinszteljük őket néhány percig - csak éppen addig, amíg üveges lesz a hagyma, de nem barnul meg.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a felkockázott paszternákot és sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk őket párolódni a fedél alatt közepes lángon, kb. 10 percig.

5. Lépés

Ha a zöldségek kezdenek megpuhulni, öntsük hozzá a zöldségleves alapot. Nekem általában házi alaplevem van, de bolti is megteszi, ha épp nincs otthon.

6. Lépés

Hagyjuk főni a levest 20-25 percig, vagy addig, amíg a zöldségek már teljesen puhaak lesznek.

7. Lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a tűzről a levest, és pürésítsük simára egy botmixerrel.

8. Lépés

Szükség esetén utána is még sózhatjuk, borsozhatjuk, és ha szeretnénk, díszíthetjük némi friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új