HIRDETŐ

Forrás: lauraag from Getty Images

Patizán fánkok

A patizán fánkok finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amit főleg a vegetáriánusok imádni fognak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Gyakran

  • 500 g patizón Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 1 csésze sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 db reszelt sajt Hozzáadott
  • 1 TK só és bors Hozzáadott

Egyéb

  • 3 EK olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A patiszonokat finomra reszeljük. A reszelt patiszánokhoz adjunk hozzá felvert tojásokat, sima lisztet, reszelt sajtot, sót és fekete borsot. Mindent jól keverjünk össze.

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat. Merünk a tésztából egy kanállal és beletesszük a serpenyőbe. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük a lepényeket.

3. Lépés

A sült palacsintákat papírtörlőre tesszük, hogy lecsepeghessen a zsír.

4. Lépés

A patizánpalacsintákat még melegen szolgáljuk fel. Nagyszerűek például joghurtos öntettel vagy savanyú tejszínnel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek