HIRDETŐ

Forrás: lauraag from Getty Images

Patizán fánkok

A patizán fánkok finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amit főleg a vegetáriánusok imádni fognak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Gyakran

  • 500 g patizón Hozzáadott
  • 2 db tojás Hozzáadott
  • 1 csésze sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 db reszelt sajt Hozzáadott
  • 1 TK só és bors Hozzáadott

Egyéb

  • 3 EK olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A patiszonokat finomra reszeljük. A reszelt patiszánokhoz adjunk hozzá felvert tojásokat, sima lisztet, reszelt sajtot, sót és fekete borsot. Mindent jól keverjünk össze.

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat. Merünk a tésztából egy kanállal és beletesszük a serpenyőbe. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük a lepényeket.

3. Lépés

A sült palacsintákat papírtörlőre tesszük, hogy lecsepeghessen a zsír.

4. Lépés

A patizánpalacsintákat még melegen szolgáljuk fel. Nagyszerűek például joghurtos öntettel vagy savanyú tejszínnel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új