HIRDETŐ
Forrás: lauraag from Getty Images
Patizán fánkok
A patizán fánkok finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amit főleg a vegetáriánusok imádni fognak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Gyakran
- 500 g patizón
- 2 db tojás
- 1 csésze sima liszt speciális
- 1 db reszelt sajt
- 1 TK só és bors
Egyéb
- 3 EK olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A patiszonokat finomra reszeljük. A reszelt patiszánokhoz adjunk hozzá felvert tojásokat, sima lisztet, reszelt sajtot, sót és fekete borsot. Mindent jól keverjünk össze.
2. Lépés
Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat. Merünk a tésztából egy kanállal és beletesszük a serpenyőbe. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük a lepényeket.
3. Lépés
A sült palacsintákat papírtörlőre tesszük, hogy lecsepeghessen a zsír.
4. Lépés
A patizánpalacsintákat még melegen szolgáljuk fel. Nagyszerűek például joghurtos öntettel vagy savanyú tejszínnel. Jó étvágyat!