HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Puha és rágós karamellás cukorkák

Vajas édességével és puha, engedékeny textúrájával ezek a karamellás cukorkák elolvadnak a szájban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 34 csésze Könnyű kukoricaszirup Hozzáadott
  • 12 csésze sótlan vaj Hozzáadott
  • 12 csésze cukrozott sűrített tej Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nehéz lábasban, közepes lángon keverje össze a cukrot, a kukoricaszirupot, a vajat, a cukrozott sűrített tejet és a sót. Keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ez a lépés kulcsfontosságú a sima karamellás állag biztosítása érdekében, ezért szánjon rá időt, és keverje alaposan.

2. Lépés

Folytassa a főzést folyamatos keverés közben. Ez egy kicsit intenzív lehet, de higgye el, a folyamatos keverés a titka annak, hogy tökéletes rágós állagot kapjon. Addig főzzük, amíg a keverék el nem éri a 235 Fahrenheit-fokot, vagy amíg egy kis mennyiséget hideg vízbe dobva a keverékből egy puha golyót nem formál, amely ellapul, amikor kivesszük a vízből.

3. Lépés

Ha ezt a fázist elérte, vegye le a serpenyőt a tűzről, és keverje bele a vaníliakivonatot. Öntse ezt a forró keveréket egy vajazott vagy pergamenttel kibélelt 8 hüvelykes négyzet alakú tálba. Hagyja teljesen kihűlni.

4. Lépés

Ha kihűlt, vágja ezeket a finomságokat kis négyzetekre. Használjon zsírozott kést, hogy megkönnyítse a folyamatot. Itt a türelem a kulcs, hogy egyenletes méretű kis falatokat kapjunk.

5. Lépés

A felvágott karamellákat csomagolja be viaszpapírba, és tárolja őket légmentesen záródó edényben. Megfelelő tárolás esetén akár két hétig is eltartható, de tapasztalatom szerint valószínűleg már jóval korábban elfogynak!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új