Puha fahéjas csiga
Сsemege, amit előszeretettel készítenek karácsony előtti időszakban az ünneplők, de gyorsan el lehet készíteni ezt a finomságot tízóraira vagy uzsonnára bármelyik napon.
Hozzávalók
Tészta:
- 25 g élesztő
- 200 ml tej
- 50 g porcukor
- 1 tojás
- 400 g búzaliszt (+ száz g a tészta nyújtásához)
- 50 g olvasztott vaj
Töltelék:
- 200 g porcukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 50 g olvasztott vaj
Eljárás
Az élesztőt a langyosított tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a cukorral és a tojással.
Hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat, majd összegyúrjuk.
Letakarva, meleg helyen 1 óráig kelesztjük.
A tölteléknek a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát kinyújtjuk (kb. 1 cm vastag legyen), megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukros fahéjjal.
Feltekerjük a tésztát és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk.
Egy nagy, előkészített tepsibe helyezzük a csigákat, letakarjuk és újabb 30 percig kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A fahéjas csigákat kb. 20-25 percig sütjük, attól függően, hogy milyen barnákra szeretnénk.