HIRDETŐ

Puha fahéjas csiga

Сsemege, amit előszeretettel készítenek karácsony előtti időszakban az ünneplők, de gyorsan el lehet készíteni ezt a finomságot tízóraira vagy uzsonnára bármelyik napon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta:

  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 400 g búzaliszt (+ száz g a tészta nyújtásához) Hozzáadott
  • 50 g olvasztott vaj Hozzáadott

Töltelék:

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 50 g olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt a langyosított tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a cukorral és a tojással.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat, majd összegyúrjuk.

3. Lépés

Letakarva, meleg helyen 1 óráig kelesztjük.

4. Lépés

A tölteléknek a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

5. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk (kb. 1 cm vastag legyen), megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukros fahéjjal.

6. Lépés

Feltekerjük a tésztát és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk.

7. Lépés

Egy nagy, előkészített tepsibe helyezzük a csigákat, letakarjuk és újabb 30 percig kelesztjük.

8. Lépés

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

9. Lépés

A fahéjas csigákat kb. 20-25 percig sütjük, attól függően, hogy milyen barnákra szeretnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új