HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Régimódi krémsajtos málnaszelet

Finom, édes és fanyar, ez a málnaszelet egy könnyű és gyümölcsös desszert. A vajas kekszes alapból, egy réteg friss málnából és egy bársonyos krémsajtos feltétből készült, az édes és a fanyar ízek tökéletes egyensúlyát nyújtja. Ez a desszert bármilyen alkalomra, karácsonyra, születésnapra vagy csak egy egyszerű családi vacsorára remekül illik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A kekszes alaphoz:

  • 200 gms Emésztő kekszet Hozzáadott
  • 100 gms Olvasztott vaj Hozzáadott

A málnaréteghez:

  • 400 gms Friss vagy fagyasztott málna Hozzáadott
  • 100 gms fehér cukor Hozzáadott

A krémsajtos feltéthez:

  • 500 gms Krémsajt Hozzáadott
  • 100 gms Porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy az emésztő kekszet konyhai robotgépben addig aprítjuk, amíg homokos állagú nem lesz. Öntsük bele az olvasztott vajat, és pépesítsük, amíg a keverék csomósodik.

2. Lépés

Egy 8 hüvelykes, négyzet alakú sütőformában nyomkodja le a kekszes keveréket, és legalább 20 percre tegye a hűtőbe.

3. Lépés

Közben egy lábosban keverjük össze a málnát és a cukrot. Közepes lángon főzzük, amíg a málna szét nem esik, és a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Verjük simára és krémesre.

5. Lépés

Ha a kekszalap megdermedt, öntse rá a kihűlt málnás keveréket.

6. Lépés

A tetejére kenje a krémsajtos keveréket, és egyenletesen kenje el egy spatulával.

7. Lépés

A málnaszeletet legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeletelje fel négyzetekre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új