Forrás: Pixabay
Régimódi krémsajtos málnaszelet
Finom, édes és fanyar, ez a málnaszelet egy könnyű és gyümölcsös desszert. A vajas kekszes alapból, egy réteg friss málnából és egy bársonyos krémsajtos feltétből készült, az édes és a fanyar ízek tökéletes egyensúlyát nyújtja. Ez a desszert bármilyen alkalomra, karácsonyra, születésnapra vagy csak egy egyszerű családi vacsorára remekül illik.
Hozzávalók
A kekszes alaphoz:
- 200 gms Emésztő kekszet
- 100 gms Olvasztott vaj
A málnaréteghez:
- 400 gms Friss vagy fagyasztott málna
- 100 gms fehér cukor
A krémsajtos feltéthez:
- 500 gms Krémsajt
- 100 gms Porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy az emésztő kekszet konyhai robotgépben addig aprítjuk, amíg homokos állagú nem lesz. Öntsük bele az olvasztott vajat, és pépesítsük, amíg a keverék csomósodik.
Egy 8 hüvelykes, négyzet alakú sütőformában nyomkodja le a kekszes keveréket, és legalább 20 percre tegye a hűtőbe.
Közben egy lábosban keverjük össze a málnát és a cukrot. Közepes lángon főzzük, amíg a málna szét nem esik, és a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálban keverje össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Verjük simára és krémesre.
Ha a kekszalap megdermedt, öntse rá a kihűlt málnás keveréket.
A tetejére kenje a krémsajtos keveréket, és egyenletesen kenje el egy spatulával.
A málnaszeletet legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeletelje fel négyzetekre.