HIRDETŐ
Forrás: JulyProkopiv from Getty Images
Répatorta túrós krémmel
Ez a finom torta kiváló választás különböző ünnepekre vagy családi találkozóra. A répa és a túró kombinációja még a legigényesebb ínyenceket is meglepi.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 200 g őrölt dió
- 150 g Cukor
- 180 g Simliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 200 g Reszelt sárgarépa
- 4 db Tojás
- 1 teáskanál Fahéj
- 50 ml Szöveg
Krémet
- 500 g Fordított szöveg mentése
- 200 g Eszkozok
- 150 g Porcukor
- 1 csomagolás Vaníliás cukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Eszközök: keverjük össze a diót, a cukrot, a lisztet és a sütőport egy tálban.
2. Lépés
Adjunk hozzá reszelt répát, tojást, fahéjat és olajat. Mindent alaposan keverjünk össze.
3. Lépés
A tésztát tortaformába helyezzük és előmelegített 180°C-os sütőben sütjük körülbelül 45 percig.
4. Lépés
Krém: A vajat habosra verjük a por- és a vaníliás cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a túrót és minden együtt verjük simára.
5. Lépés
A kész és lehűlt tortát bevonjuk a krémmel és legalább 2 órát hagyjuk pihenni a hűtőben.
6. Lépés
A torta tálalása előtt ízlés szerint díszíthetjük például reszelt répával vagy dióval.