HIRDETŐ
Répatortatekercs

Répatortatekercs

Közeleg a húsvét, és ezzel együtt megjelennek a répa-desszertek is. Próbálja ki ezt a receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Szöveg

  • 3 Darabok tojás Hozzáadott
  • 100 g Teljes kiőrlésű tönkölyliszt Hozzáadott
  • 150 g finomra reszelt sárgarépa Hozzáadott
  • 50 g cukor/méz Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 tk Szódabikarbóna a teában Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál szerecsendió Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 3 EK Meleg víz Hozzáadott

Krém

  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 100 g túró finom Hozzáadott
  • 100 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 35 g cukor/méz Hozzáadott
  • 1 tk Citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Felverjük a fehérjéket egy csipet sóval.

2. Lépés

A tojássárgáját összekeverjük vízzel és mézzel. Hozzáadjuk a tojásfehérjéhez és finoman összekeverjük.

3. Lépés

A tojásmasszához adjuk hozzá a reszelt répát és a száraz hozzávalókat. Finoman keverjük össze és kenjük el egy sütőpapírral bélelt tepsin, amelyet olajjal kentünk be.

4. Lépés

Sütjük körülbelül 15 percig 170 fokon.

5. Lépés

Sütés után egy törölközőbe göngyöljük, és hagyjuk kihűlni.

6. Lépés

A tejszínt felverjük. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd rákenjük a kihűlt tésztára. A krém egy részét félretesszük a díszítéshez.

7. Lépés

A krémes tésztát feltekerjük, megkenjük a maradék krémmel és hűtőbe tesszük hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új