HIRDETŐ
Répatortatekercs
Közeleg a húsvét, és ezzel együtt megjelennek a répa-desszertek is. Próbálja ki ezt a receptet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Szöveg
- 3 Darabok tojás
- 100 g Teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 150 g finomra reszelt sárgarépa
- 50 g cukor/méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tk Szódabikarbóna a teában
- 1 teáskanál Fahéj
- 1⁄2 teáskanál szerecsendió
- Só
- 3 EK Meleg víz
Krém
- 250 g mascarpone
- 100 g túró finom
- 100 ml Tejszínhab
- 35 g cukor/méz
- 1 tk Citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Felverjük a fehérjéket egy csipet sóval.
2. Lépés
A tojássárgáját összekeverjük vízzel és mézzel. Hozzáadjuk a tojásfehérjéhez és finoman összekeverjük.
3. Lépés
A tojásmasszához adjuk hozzá a reszelt répát és a száraz hozzávalókat. Finoman keverjük össze és kenjük el egy sütőpapírral bélelt tepsin, amelyet olajjal kentünk be.
4. Lépés
Sütjük körülbelül 15 percig 170 fokon.
5. Lépés
Sütés után egy törölközőbe göngyöljük, és hagyjuk kihűlni.
6. Lépés
A tejszínt felverjük. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd rákenjük a kihűlt tésztára. A krém egy részét félretesszük a díszítéshez.
7. Lépés
A krémes tésztát feltekerjük, megkenjük a maradék krémmel és hűtőbe tesszük hűlni.