HIRDETŐ

Forrás: canva:monkey business images

Rilette

Ezt a receptet már többször elkészítettem, a család imádja. Igazán különleges fogás, és a paradicsom chutney-val való tálalása csak fokozza az élvezeteket. Az előkészítése nem bonyolult, de időigényes - ideális olyan alkalmakra, amikor szeretnél valami igazán finomat és különlegeset az asztalra ten

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésszűz Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szárított rozmaring Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 ks kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 300 g paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • 3 evőkanál barna cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Vágjuk fel a húst nagyobb darabokra, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra. Tegyük egy nagy serpenyőbe a vajjal, a rozmaringgal, sóval és borssal. Pároljuk lassú tűzön, míg a hús megpuhul.

2. Lépés

Amikor a hús már kellően puha, adjuk hozzá a fehérbort, és főzzük tovább, míg a bor el nem párolog. Közben a húst villával széttépkedjük, hogy szálkás állagot kapjon.

3. Lépés

A húst tegyük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

4. Lépés

Amíg a hús pihen, készítsünk el egy paradicsom chutney-t. Ehhez vágjuk fel a paprikát és a paradicsomot, majd tegyük egy serpenyőbe a balzsamecettel és a cukorral. Főzzük, míg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak, és a chutney szép sűrű állagot nem kap.

5. Lépés

Tálaljuk a rilette-et pirított kenyérrel és a friss paradicsom chutney-val.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új