HIRDETŐ

Forrás: HHLtDave5 from Getty Images

Sablé keksz

A sablé keksz egy klasszikus francia tejes keksz, amelynek névadója a 'sablé', ami homokot jelent. A keksz tényleg olyan, mintha homoktorta lenne: morzsalékos, de egyben omlós is. Tökéletes választás teához vagy kávéhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 40 g porcukor Hozzáadott
  • 1 csípetnyi Hozzáadott
  • 150 g hideg vaj Hozzáadott
  • 4 g vanília aroma Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A lisztet, a porcukrot és a sót keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vajat és gyorsan dolgozzuk össze az összetevőket.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vanília aromát és a tojást, majd gyúrjuk össze a tésztát.

4. Lépés

Formázzunk hengert a tésztából, tekerjük be folpackba és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

6. Lépés

Vágjuk fel a tésztahengert kb. 1 cm vastag kekszekre, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

7. Lépés

Süssük a kekszeket 10-12 percig, vagy amíg a széleik aranybarnák lesznek.

8. Lépés

Hagyjuk a kekszeket a tepsin hűlni néhány percig, majd helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új