Forrás: Pixabay: niekverlaan
Sajtos túrós rúd
Sokat kísérleteztem és tapasztaltam, mire a megszámlálhatatlan próbálkozás után végül megtaláltam azt a tökéletes arányt a sajtos túrós rúd hozzávalói között, amiről úgy éreztem, ez az igazi. A belőle készült rúd éppen elég szaftos, és nagyon finom. Egész családom megőrül érte, különösen a gyerekek nagy kedvence.
Hozzávalók
- 500 g sótlan túró
- 250 g durum búza durumliszt
- 100 g reszelt ementáli sajt
- 1 ks tojás
- csipet só
Eljárás
A túrót összekeverem a liszttel és a sóval. Ezt követően hozzáadom a reszelt ementáli sajtot. A tojást jól elkeverem a masszában. Célszerű itt megjegyezni, hogy minél jobban elkeverjük, annál szaftosabb lesz a végtermék. A keveréket hűtőbe tesszük minimum fél órára, de ideális esetben 1 órára. Ahhoz, hogy a tészta könnyen formázható legyen, fontos, hogy a hűtőben pihentessük.
Az előkészített tésztából rudakat, vagy más alakzatokat formázok, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket. Fontos, hogy ne szorosan egymás mellé tegyük a rudakat, mert sülés közben nőni fognak! A sütőt előmelegítjük, majd 180 fokon sütjük 20-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.