HIRDETŐ

Selymes francia crème brûlée

Ha választanom kell a francia desszertek közül, a Créme Brulée a kedvencem: selymes, vaníliás, főzött krém és roppanós karamell alkotja ezt a tökéletes édességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 1 vaníliúd Hozzáadott
  • 6 tojás sárgája Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

119 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel a tejszínt közepes lángon, majd adjuk hozzá a vaníliát és hagyjuk állni 15 percig.

2. Lépés

Keverjük össze a tojás sárgákat és a cukrot, majd lassan adjuk hozzá a tejszínt, folyamatosan keverve.

3. Lépés

Szűrjük át a krémet, majd osszuk szét 4 tégelyben.

4. Lépés

Helyezzük a tégelyeket egy tepsibe és töltsük fel a tepsit vízzel, amíg majdnem ellepi a tégelyek alsó harmadát.

5. Lépés

Süssük 170 fokon, amíg a krém megdermed, kb. 45-50 percig.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni a tálakban, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, de akár egy éjszakára is.

7. Lépés

Szórjuk meg a lereszelt kristálycukorral, majd égessük meg a cukrot egy szakácségővel vagy karamellízáló pisztollyal.

8. Lépés

Hagyjuk állni 5-10 percig, amíg a cukor karamellizálódik, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új