Forrás: Pixabay
Sertés bélszín mézes-fokhagymás mártással pácolás
Ez az egyszerű, mégis ízletes pác tökéletes a sertés szűzpecsenyéhez, az édesség, a csípősség és a fűszeresség olyan csábító keverékét kölcsönözve neki, amely biztosan lenyűgözi. A sertéshúst órákon át pácoljuk, hogy az ízek mélyen behatolhassanak, és így egy hihetetlenül zamatos, puha és ínycsiklandó ételt kapjunk.
Hozzávalók
- 1 sertés szűzpecsenye
- 1⁄2 csésze Méz
- 1⁄2 csésze szójaszósz
- 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL Worcestershire szósz
- 1 evőkanál Friss gyömbér, reszelt
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄4 teáskanál cayenne-i bors
Eljárás
Egy tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, a darált fokhagymát, a Worcestershire-szószt, a reszelt gyömbért, a fekete borsot, a sót és a cayenne-i borsot. Keverjük össze, amíg jól el nem keveredik.
Tegye a sertésbélszínt egy nagy, cipzáras zacskóba. Öntse bele a pácot, és gondoskodjon arról, hogy a sertéshús teljesen bevonja.
Zárja le a zacskót, és tegye a hűtőszekrénybe, hogy legalább 7 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pácolódjon.
Melegítse elő a grillt vagy a sütőt. Vegye ki a sertéshúst a pácból, és süsse addig, amíg a sertéshús közepének hőmérséklete eléri a 63 °C-ot.
Hagyjuk a sertéshúst 3-5 percig pihenni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.