HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sertés bélszín mézes-fokhagymás mártással pácolás

Ez az egyszerű, mégis ízletes pác tökéletes a sertés szűzpecsenyéhez, az édesség, a csípősség és a fűszeresség olyan csábító keverékét kölcsönözve neki, amely biztosan lenyűgözi. A sertéshúst órákon át pácoljuk, hogy az ízek mélyen behatolhassanak, és így egy hihetetlenül zamatos, puha és ínycsiklandó ételt kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 sertés szűzpecsenye Hozzáadott
  • 12 csésze Méz Hozzáadott
  • 12 csésze szójaszósz Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 14 teáskanál cayenne-i bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

480 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, a darált fokhagymát, a Worcestershire-szószt, a reszelt gyömbért, a fekete borsot, a sót és a cayenne-i borsot. Keverjük össze, amíg jól el nem keveredik.

2. Lépés

Tegye a sertésbélszínt egy nagy, cipzáras zacskóba. Öntse bele a pácot, és gondoskodjon arról, hogy a sertéshús teljesen bevonja.

3. Lépés

Zárja le a zacskót, és tegye a hűtőszekrénybe, hogy legalább 7 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pácolódjon.

4. Lépés

Melegítse elő a grillt vagy a sütőt. Vegye ki a sertéshúst a pácból, és süsse addig, amíg a sertéshús közepének hőmérséklete eléri a 63 °C-ot.

5. Lépés

Hagyjuk a sertéshúst 3-5 percig pihenni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek