HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sertés bélszín mézes-fokhagymás mártással pácolás

Ez az egyszerű, mégis ízletes pác tökéletes a sertés szűzpecsenyéhez, az édesség, a csípősség és a fűszeresség olyan csábító keverékét kölcsönözve neki, amely biztosan lenyűgözi. A sertéshúst órákon át pácoljuk, hogy az ízek mélyen behatolhassanak, és így egy hihetetlenül zamatos, puha és ínycsiklandó ételt kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 sertés szűzpecsenye Hozzáadott
  • 12 csésze Méz Hozzáadott
  • 12 csésze szójaszósz Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 14 teáskanál cayenne-i bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

480 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverje össze a mézet, a szójaszószt, a darált fokhagymát, a Worcestershire-szószt, a reszelt gyömbért, a fekete borsot, a sót és a cayenne-i borsot. Keverjük össze, amíg jól el nem keveredik.

2. Lépés

Tegye a sertésbélszínt egy nagy, cipzáras zacskóba. Öntse bele a pácot, és gondoskodjon arról, hogy a sertéshús teljesen bevonja.

3. Lépés

Zárja le a zacskót, és tegye a hűtőszekrénybe, hogy legalább 7 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át pácolódjon.

4. Lépés

Melegítse elő a grillt vagy a sütőt. Vegye ki a sertéshúst a pácból, és süsse addig, amíg a sertéshús közepének hőmérséklete eléri a 63 °C-ot.

5. Lépés

Hagyjuk a sertéshúst 3-5 percig pihenni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új