HIRDETŐ

Forrás: gbh007 from Getty Images

Sertésszelet

A sertéskaraj egy klasszikus lengyel étel, amely számomra mindig tökéletesen sikerül. A sertéskaraj a családom kedvenc étele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 szeletek sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 pcs Tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
  • búzaliszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdje a sertéskaraj előkészítésével. Ha nagy szeletekkel rendelkezik, félbevághatja őket. Fontos, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek az egyenletes sütés érdekében. Én mindig arra törekszem, hogy körülbelül 1,5-2 cm vastagok legyenek.

2. Lépés

Ezután készítsük el a zsemlemorzsát. Egy tálban verjük fel a tojásokat, egy másikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát sóval és borssal. A bevonás elején ráadásul teljes kiőrlésű lisztet használtam, ami segít a zsemlemorzsának a húshoz tapadni.

3. Lépés

Minden sertéshússzeletet először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártunk. Törekedjen arra, hogy a zsemlemorzsa egyenletesen oszoljon el a szeletben.

4. Lépés

Közepes lángon süssük meg a karajszeleteket. Vigyázzunk, hogy a bevonat ne égjen meg, ugyanakkor a húsnak legyen ideje átsülni. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha a szeleteket mindkét oldalon körülbelül 4-5 percig sütjük.

5. Lépés

A kész szeleteket tegye félre papírtörlőre, hogy a felesleges zsírtól megszabaduljon. Mindig igyekszem azonnal tálalni, amíg még forró és ropogós. Burgonyával, salátával és gombamártással nagyon finom.

Hozzászólások (1)

Imre_Hegedus 2023. 12. 20.

Szándékosan maradt ki a karajszeletek kloffolása , vagy te anélkül csinálod ?

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új