HIRDETŐ

Forrás: gbh007 from Getty Images

Sertésszelet

A sertéskaraj egy klasszikus lengyel étel, amely számomra mindig tökéletesen sikerül. A sertéskaraj a családom kedvenc étele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 szeletek sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 pcs Tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
  • búzaliszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdje a sertéskaraj előkészítésével. Ha nagy szeletekkel rendelkezik, félbevághatja őket. Fontos, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek az egyenletes sütés érdekében. Én mindig arra törekszem, hogy körülbelül 1,5-2 cm vastagok legyenek.

2. Lépés

Ezután készítsük el a zsemlemorzsát. Egy tálban verjük fel a tojásokat, egy másikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát sóval és borssal. A bevonás elején ráadásul teljes kiőrlésű lisztet használtam, ami segít a zsemlemorzsának a húshoz tapadni.

3. Lépés

Minden sertéshússzeletet először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártunk. Törekedjen arra, hogy a zsemlemorzsa egyenletesen oszoljon el a szeletben.

4. Lépés

Közepes lángon süssük meg a karajszeleteket. Vigyázzunk, hogy a bevonat ne égjen meg, ugyanakkor a húsnak legyen ideje átsülni. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha a szeleteket mindkét oldalon körülbelül 4-5 percig sütjük.

5. Lépés

A kész szeleteket tegye félre papírtörlőre, hogy a felesleges zsírtól megszabaduljon. Mindig igyekszem azonnal tálalni, amíg még forró és ropogós. Burgonyával, salátával és gombamártással nagyon finom.

Hozzászólások (1)

Imre_Hegedus 2023. 12. 20.

Szándékosan maradt ki a karajszeletek kloffolása , vagy te anélkül csinálod ?

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek