Forrás: gbh007 from Getty Images
Sertésszelet
A sertéskaraj egy klasszikus lengyel étel, amely számomra mindig tökéletesen sikerül. A sertéskaraj a családom kedvenc étele.
Hozzávalók
- 4 szeletek sertéskaraj
- 2 pcs Tojás
- zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- Sütőolaj
- búzaliszt
Eljárás
Kezdje a sertéskaraj előkészítésével. Ha nagy szeletekkel rendelkezik, félbevághatja őket. Fontos, hogy a szeletek egyenletes vastagságúak legyenek az egyenletes sütés érdekében. Én mindig arra törekszem, hogy körülbelül 1,5-2 cm vastagok legyenek.
Ezután készítsük el a zsemlemorzsát. Egy tálban verjük fel a tojásokat, egy másikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát sóval és borssal. A bevonás elején ráadásul teljes kiőrlésű lisztet használtam, ami segít a zsemlemorzsának a húshoz tapadni.
Minden sertéshússzeletet először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártunk. Törekedjen arra, hogy a zsemlemorzsa egyenletesen oszoljon el a szeletben.
Közepes lángon süssük meg a karajszeleteket. Vigyázzunk, hogy a bevonat ne égjen meg, ugyanakkor a húsnak legyen ideje átsülni. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha a szeleteket mindkét oldalon körülbelül 4-5 percig sütjük.
A kész szeleteket tegye félre papírtörlőre, hogy a felesleges zsírtól megszabaduljon. Mindig igyekszem azonnal tálalni, amíg még forró és ropogós. Burgonyával, salátával és gombamártással nagyon finom.
Szándékosan maradt ki a karajszeletek kloffolása , vagy te anélkül csinálod ?