HIRDETŐ

Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés

Sóskaleves

Egy hagyományos, egyszerű magyar leves, amelyben a friss sóskát krémes krumplival és tejföllel kombináljuk. Az igazi hűsítő leves nyáron, de akár télen is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sóska Hozzáadott
  • 12 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 600 ml tej Hozzáadott
  • 5 csapott ek cukor Hozzáadott
  • 4 kk Hozzáadott
  • 6 ks főtt tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csemetéket megtisztítom - csak ha nagyon vastagok, akkor húzom le a leveles részt.

2. Lépés

Megmosom és durván feldarabolom a sóskafát.

3. Lépés

Az olajat felforralom, beledobom a szardíniát, és nagy lángon kevergetem, amíg a szaft elpárolog.

4. Lépés

Megszórom liszttel, és nem felejtem el megkeverni.

5. Lépés

Hozzáadom a tejet és 400 ml vizet, sózom, cukrozom, és felforralom.

6. Lépés

A levest egy főtt tojással díszítem.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új