HIRDETŐ
Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés
Sóskaleves
Egy hagyományos, egyszerű magyar leves, amelyben a friss sóskát krémes krumplival és tejföllel kombináljuk. Az igazi hűsítő leves nyáron, de akár télen is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g sóska
- 1⁄2 dl napraforgó olaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 600 ml tej
- 5 csapott ek cukor
- 4 kk só
- 6 ks főtt tojás
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A csemetéket megtisztítom - csak ha nagyon vastagok, akkor húzom le a leveles részt.
2. Lépés
Megmosom és durván feldarabolom a sóskafát.
3. Lépés
Az olajat felforralom, beledobom a szardíniát, és nagy lángon kevergetem, amíg a szaft elpárolog.
4. Lépés
Megszórom liszttel, és nem felejtem el megkeverni.
5. Lépés
Hozzáadom a tejet és 400 ml vizet, sózom, cukrozom, és felforralom.
6. Lépés
A levest egy főtt tojással díszítem.