HIRDETŐ

Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés

Sóskaleves

Egy hagyományos, egyszerű magyar leves, amelyben a friss sóskát krémes krumplival és tejföllel kombináljuk. Az igazi hűsítő leves nyáron, de akár télen is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sóska Hozzáadott
  • 12 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 600 ml tej Hozzáadott
  • 5 csapott ek cukor Hozzáadott
  • 4 kk Hozzáadott
  • 6 ks főtt tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A csemetéket megtisztítom - csak ha nagyon vastagok, akkor húzom le a leveles részt.

2. Lépés

Megmosom és durván feldarabolom a sóskafát.

3. Lépés

Az olajat felforralom, beledobom a szardíniát, és nagy lángon kevergetem, amíg a szaft elpárolog.

4. Lépés

Megszórom liszttel, és nem felejtem el megkeverni.

5. Lépés

Hozzáadom a tejet és 400 ml vizet, sózom, cukrozom, és felforralom.

6. Lépés

A levest egy főtt tojással díszítem.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek