HIRDETŐ

Spenótos tészta fagyasztott spenótból

A spenótos tészta nem csak egészséges, de nagyon finom is. Friss, fagyasztott spenót, fokhagyma, tejszín és sajt egyvelege adja a zöldes-krémes mártást, ami tökéletesen illik a tésztához. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ideális ebéd vagy könnyű vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g száraz tészta Hozzáadott
  • 400 g fagyasztott spenót Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt parmezán Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Tegyük fel forrni a vizet a tésztához egy nagy fazékban, majd forraljuk a tésztát a csomagoláson szereplő utasításnak megfelelően.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra zúzott fokhagymát, és pirítsuk aranyszínűre.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a fagyasztott spenótot, sózzuk és borsozzuk meg, és pároljuk, amíg a spenót megolvad.

4. Lépés

Ha a spenót megolvadt, öntsük hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, és főzzük tovább, amíg a sajt elolvad, és a mártás krémes állagot nem ölt.

5. Lépés

Ha a tészta is megfőtt, szűrjük le, majd öntsük rá a spenótos mártást, és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Tálalás előtt szórjunk rá némi extra parmezánt, és azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új