Spenótos tészta fagyasztott spenótból
A spenótos tészta nem csak egészséges, de nagyon finom is. Friss, fagyasztott spenót, fokhagyma, tejszín és sajt egyvelege adja a zöldes-krémes mártást, ami tökéletesen illik a tésztához. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ideális ebéd vagy könnyű vacsora.
Hozzávalók
- 500 g száraz tészta
- 400 g fagyasztott spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 1 Csésze reszelt parmezán
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
Eljárás
Tegyük fel forrni a vizet a tésztához egy nagy fazékban, majd forraljuk a tésztát a csomagoláson szereplő utasításnak megfelelően.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra zúzott fokhagymát, és pirítsuk aranyszínűre.
Ezután adjuk hozzá a fagyasztott spenótot, sózzuk és borsozzuk meg, és pároljuk, amíg a spenót megolvad.
Ha a spenót megolvadt, öntsük hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, és főzzük tovább, amíg a sajt elolvad, és a mártás krémes állagot nem ölt.
Ha a tészta is megfőtt, szűrjük le, majd öntsük rá a spenótos mártást, és alaposan keverjük össze.
Tálalás előtt szórjunk rá némi extra parmezánt, és azonnal tálaljuk.