HIRDETŐ

Spenótos tészta fagyasztott spenótból

A spenótos tészta nem csak egészséges, de nagyon finom is. Friss, fagyasztott spenót, fokhagyma, tejszín és sajt egyvelege adja a zöldes-krémes mártást, ami tökéletesen illik a tésztához. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ideális ebéd vagy könnyű vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g száraz tészta Hozzáadott
  • 400 g fagyasztott spenót Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt parmezán Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Tegyük fel forrni a vizet a tésztához egy nagy fazékban, majd forraljuk a tésztát a csomagoláson szereplő utasításnak megfelelően.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra zúzott fokhagymát, és pirítsuk aranyszínűre.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a fagyasztott spenótot, sózzuk és borsozzuk meg, és pároljuk, amíg a spenót megolvad.

4. Lépés

Ha a spenót megolvadt, öntsük hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, és főzzük tovább, amíg a sajt elolvad, és a mártás krémes állagot nem ölt.

5. Lépés

Ha a tészta is megfőtt, szűrjük le, majd öntsük rá a spenótos mártást, és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Tálalás előtt szórjunk rá némi extra parmezánt, és azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek