Forrás: Pixabay
Sült paprika saláta egyszerűen és könnyen
A sült paprika saláta gyors, egyszerű és könnyen elkészíthető fogás, ami hozzáadható alapvető hétvégi grillezésekhez, vagy akár a hét közepi ebédekhez is. Gazdag ízvilágával és egyszerű ehetőségével ez a saláta kitűnő és frissítő kiegészítő lehet.
Hozzávalók
- 4 ks nagy piros paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál fehér balzsamecet vagy citromlé
- Só és őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 kis csokor petrezselyem
Eljárás
Előmelegítsük a sütőt 200 Celsius-fokra. A paprikákat mossuk meg, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat és a fehér belsejét. Helyezzük a paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük őket a sütőben kb. 15-20 percig, amíg a bőrük meg nem pörkölődik és el nem kezd leválni.
Vegyük ki a sütőből a paprikákat, és amíg még forróak, tegyük őket egy műanyag zacskóba vagy egy fedéllel lezárt edénybe 10 percre. Ez megkönnyíti a bőr levételét.
Hámozzunk meg minden paprikát. A bőrtől könnyen el kell válnia. Vágjuk őket csíkokra.
Egy közepes tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet vagy citromlevet, a sót, a borsot, a cukrot és a finomra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a paprikacsíkokat, és jól keverjük össze.
Hagyjuk állni a frissen készült salátát legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek, majd szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.