HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sült paprika saláta egyszerűen és könnyen

A sült paprika saláta gyors, egyszerű és könnyen elkészíthető fogás, ami hozzáadható alapvető hétvégi grillezésekhez, vagy akár a hét közepi ebédekhez is. Gazdag ízvilágával és egyszerű ehetőségével ez a saláta kitűnő és frissítő kiegészítő lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks nagy piros paprika Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet vagy citromlé Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kis csokor petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Előmelegítsük a sütőt 200 Celsius-fokra. A paprikákat mossuk meg, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat és a fehér belsejét. Helyezzük a paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

2. Lépés

Süssük őket a sütőben kb. 15-20 percig, amíg a bőrük meg nem pörkölődik és el nem kezd leválni.

3. Lépés

Vegyük ki a sütőből a paprikákat, és amíg még forróak, tegyük őket egy műanyag zacskóba vagy egy fedéllel lezárt edénybe 10 percre. Ez megkönnyíti a bőr levételét.

4. Lépés

Hámozzunk meg minden paprikát. A bőrtől könnyen el kell válnia. Vágjuk őket csíkokra.

5. Lépés

Egy közepes tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet vagy citromlevet, a sót, a borsot, a cukrot és a finomra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a paprikacsíkokat, és jól keverjük össze.

6. Lépés

Hagyjuk állni a frissen készült salátát legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek, majd szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új