HIRDETŐ

Forrás: freepik

Szilva csatni

Ez az édes és savanykás lekvár tökéletes kiegészítője lehet húsételeknek, kenyereknek vagy süteményeknek

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg szilva Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks citrom leve és reszelt héja Hozzáadott
  • 1 ks fahéjrúd Hozzáadott
  • 5 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 2 dl rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossa meg, távolítsa el a magokat és vágja negyedekbe.

2. Lépés

Tegye a szilvákat egy nagy lábasba, adjon hozzá cukrot, a két citrom levét és reszelt héját, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliarúdot.

3. Lépés

Főzze a szilvás keveréket közepes lángra állított tűzön, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és a cukor teljesen felolvad (kb. 30-40 perc).

4. Lépés

Amikor a gyümölcs megpuhult, zúzza össze egy fakanállal, hogy a csatni textúrája pépes legyen.

5. Lépés

Főzze a csatnit további 30-40 percig, míg a keverék vastag és lekvárszerű lesz.

6. Lépés

Amikor a csatni elérte a kívánt állagot, vegye le a tűzről, és keverje bele a rumot.

7. Lépés

Töltsön csatnit tiszta, fertőtlenített befőttes üvegekbe, majd csavarja le a tetejét.

8. Lépés

Hagyja a csatnit teljesen kihűlni, mielőtt a hűtőbe rakná.

9. Lépés

A szilva csatni akár egy évig is eltartható hűtőszekrényben, ha lezárt üvegben tárolja. Ne felejtse el, hogy minden használat után tiszta kanállal merítsen a csatniból, hogy minimalizálja a baktériumok bejutásának esélyét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek