HIRDETŐ

Forrás: freepik

Szilva csatni

Ez az édes és savanykás lekvár tökéletes kiegészítője lehet húsételeknek, kenyereknek vagy süteményeknek

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg szilva Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks citrom leve és reszelt héja Hozzáadott
  • 1 ks fahéjrúd Hozzáadott
  • 5 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 2 dl rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A szilvákat mossa meg, távolítsa el a magokat és vágja negyedekbe.

2. Lépés

Tegye a szilvákat egy nagy lábasba, adjon hozzá cukrot, a két citrom levét és reszelt héját, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliarúdot.

3. Lépés

Főzze a szilvás keveréket közepes lángra állított tűzön, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és a cukor teljesen felolvad (kb. 30-40 perc).

4. Lépés

Amikor a gyümölcs megpuhult, zúzza össze egy fakanállal, hogy a csatni textúrája pépes legyen.

5. Lépés

Főzze a csatnit további 30-40 percig, míg a keverék vastag és lekvárszerű lesz.

6. Lépés

Amikor a csatni elérte a kívánt állagot, vegye le a tűzről, és keverje bele a rumot.

7. Lépés

Töltsön csatnit tiszta, fertőtlenített befőttes üvegekbe, majd csavarja le a tetejét.

8. Lépés

Hagyja a csatnit teljesen kihűlni, mielőtt a hűtőbe rakná.

9. Lépés

A szilva csatni akár egy évig is eltartható hűtőszekrényben, ha lezárt üvegben tárolja. Ne felejtse el, hogy minden használat után tiszta kanállal merítsen a csatniból, hogy minimalizálja a baktériumok bejutásának esélyét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új