HIRDETŐ
Forrás: Muratani from Canva
Szőlőlé
A szőlőlé egy ízletes, egészséges és egyszerűen elkészíthető ital, ami tökéletes frissítő a meleg nyári napokon, de akár a hideg téli estéken is fogyasztható. C-vitaminban gazdag, így az immunrendszert is erősíti.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg szőlő
- 1⁄2 citrom leve
- 100 g cukor
- 2 l víz
- egy csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
Tisztítsuk meg a szőlőt, majd tegyük egy nagy fazékba.
2. Lépés
Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a citromlevet.
3. Lépés
Öntsünk rá 2 liter vizet.
4. Lépés
Főzzük lassú tűzön körülbelül 1 órán át.
5. Lépés
Ezután hagyjuk hűlni a levet, majd szűrjük át.
6. Lépés
Töltsük üvegekbe vagy palackokba a szűrt levet, és hűtsük le a hűtőben. Jobb, ha pár órát áll a hűtőben mielőtt fogyasztanánk, így az ízek jobban összeérnek.
7. Lépés
Fogyasztás előtt rázogassuk fel a palackot/üveget.