HIRDETŐ

Forrás: Muratani from Canva

Szőlőlé

A szőlőlé egy ízletes, egészséges és egyszerűen elkészíthető ital, ami tökéletes frissítő a meleg nyári napokon, de akár a hideg téli estéken is fogyasztható. C-vitaminban gazdag, így az immunrendszert is erősíti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szőlő Hozzáadott
  • 12 citrom leve Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a szőlőt, majd tegyük egy nagy fazékba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a citromlevet.

3. Lépés

Öntsünk rá 2 liter vizet.

4. Lépés

Főzzük lassú tűzön körülbelül 1 órán át.

5. Lépés

Ezután hagyjuk hűlni a levet, majd szűrjük át.

6. Lépés

Töltsük üvegekbe vagy palackokba a szűrt levet, és hűtsük le a hűtőben. Jobb, ha pár órát áll a hűtőben mielőtt fogyasztanánk, így az ízek jobban összeérnek.

7. Lépés

Fogyasztás előtt rázogassuk fel a palackot/üveget.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új