HIRDETŐ
Tabule saláta
A tabule egy frissítő saláta, amit petrezselyem, paradicsom, uborka és bulgur társításából készítenek. A saláta az egészséges ételek közé tartozik, amelynek kiemelkedő íze van.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Csésze bulgur
- 2 Csésze forró víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1⁄4 Csésze citromlé
- 1⁄2 Csésze koriander finomra vágva
- 1⁄2 Csésze petrezselyem finomra vágva
- 1 nagy uborka, kis kockákra vágva
- 2 Közepes paradicsom, kis kockákra vágva
- 1⁄2 lilahagyma finomra vágva
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
19 perc.
1. Lépés
A bulgurt öntsük egy tálba és öntsük rá a forró vizet. Keverjük jól össze és hagyjuk állni, amíg a víz beszívódik a bulgurba, körülbelül 10-15 percig.
2. Lépés
Közben vágjuk fel a zöldségeket és helyezzük őket egy nagy tálba.
3. Lépés
Ha a bulgur készen, adjuk hozzá az olívaolajat citromlevet, koriandert, petrezselymet, sót és borsot, majd keverjük össze.
4. Lépés
Adjuk hozzá a zöldségeket és keverjük össze. Ízlés szerintyünk hozzá még citromlevet, olívaolajat, sót és borsot.
5. Lépés
Tálaljuk friss korianderrel és petrezselyemmel megszórva.