HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Tarhonyaleves
Igazán kiadós leves a magyar konyha világából. Tökéletes a hideg hónapokban, amikor olyan ételre van szükség ami felmelegít.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 30 g kockára vágott szalonna
- 100 g tarhonyatészta
- 1 Kanál édespaprika
- 2 l víz
- 1 paradicsom felkockázva
- 1 paprika felszeletelve
- 200 g burgonya
- 1 kanál vaj
- egy csokor petrezselyem
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Egy fazékban megpirítjuk a szalonnát.
2. Lépés
Hozzáadjuk a tarhonyát, jól összekeverjük és tovább pirítjuk a szalonnával.
3. Lépés
Ezután levesszük a tűzről, borsozzuk, felöntjük vízzel és visszatesszük főni.
4. Lépés
Adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, fűszerezzük, majd szórjuk bele a felkockázott burgonyát is. Addig szükséges főzni amig minden megpuhul.