HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tartalmas sűrű bableves füstölt hússal

A bableves mindig finom, de ha engem kérdeztek füstölt hússal igazi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók

  • 30 dkg szárazbab Hozzáadott
  • 40 dkg tarja csülök vagy füstölt karaj Hozzáadott
  • Minden bors Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 l alaplé vagy víz Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 12 ks zellergumó Hozzáadott
  • 1 ks karalábé Hozzáadott
  • friss petrezselyemzöld Hozzáadott
  • Hozzáadott

A rántáshoz

  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 1 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.

2. Lépés

Másnap a füstölt húst, a beáztatott és leszűrt babot, a megpucolt egész fokhagymát és vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Alacsony hőfokon egy órán át főzzük, közben kóstolgatjuk, hogy elég füstös, sós-e a leve.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a petrezselymet és addig főzzük, amíg a levesben minden átpuhul. Ha úgy érezzük, sózzuk még.

4. Lépés

A rántás elkészítéséhez az olajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet és folyamatosan kevergetve megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Végül beleöntjük a levesbe és összeforraljuk.

5. Lépés

Ha a család szeretné, tehetünk még bele csipetkét, de anélkül is nagyon gazdag és finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új