HIRDETŐ
Tavaszi káposztasaláta
A Tavaszi káposztasaláta remek csemege melyben friss zöldségek keverednek az édes-savanyú ízjegyekkel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 Szál sárgarépa
- 1 Közepes piros paprika
- 1 szájon vöröshagyma
- 11⁄2 evőkanál finom kristálycukor
- 2 evőkanál almalevet
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük.
2. Lépés
A répát és a paprikát szintén vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát pedig apró darabokra. A zöldségeket hozzáadjuk a káposztához.
3. Lépés
Egy kis tálban összekeverjük a cukrot, az almalevet, a citromlevet és a sót, majd hozzáadjuk az olajat.
4. Lépés
A salátaöntetet a zöldségekhez öntjük, majd alaposan összekeverjük őket.
5. Lépés
A salátát legalább 30 percig hűtőben hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.