HIRDETŐ
Forrás: FB: 50 felett is van élet.
Tejfölös-mustáros csirkemell
Ez a gomba és csirke kombináció lenyűgöző. A tejfölös mustáros szósz pedig még kívánatosabbá teszi a dishet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
csirkemell
- 4 darab csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fekete bors
tejfölös mustáros szósz
- 250 Gram gomba
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 400 ml csirke alaplé
- 200 ml tejföl
- 2 evőkanál Mustár
- 1 darab hagyma
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A csirkemellet felszeleteljük, forró olívaolajban mindkét oldalát megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
2. Lépés
Ugyanebben az edényben pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és gombát.
3. Lépés
Adjunk hozzá vajat és lisztet, majd keverjük össze.
4. Lépés
Öntsük hozzá a csirke alaplevet, majd főzzük 10 percig.
5. Lépés
Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a tejfölt és a mustárt, végül szűrjük át.
6. Lépés
Öntsük a szószt a csirkemellre, és főzzük további 10 percig.
7. Lépés
Tálaljuk a gombás csirkemellet rizzsel vagy friss zöldséggel.