HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/TaJ_HoRMgL4FL8b-haVf/8562252a451e10a3c583f448ea0ea5.jpeg)
Forrás: FB - Domáce- Fajnové jedlá
Tejfölös zöldbabfőzelék
Szuper gyors nyári leves zöldbabal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 maréknyi zöldbab
- 2 burgonya
- 2 levelek babérlevél
- őrölt fekete bors
- főzőtejszín
- citromlé
- 1 szegfűszeg fokhagyma
- 1 EK önserkentő liszt
- só
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
A zúzott babot gyorsan megpirítjuk olajon. Hozzáadjuk az préselt fokhagymát.
2. Lépés
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát a pirított babhoz és felöntjük vízzel.
3. Lépés
Hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Főzzük, amíg a krumpli és a bab meg nem puhul.
4. Lépés
Ha már minden puha, ízesítsük a levest. Egy tálban a tejszínben felverjük a lisztet és sűrítjük a levest. Legalább 10 percig együtt forraljuk, majd ízlés szerint citromlevet adunk hozzá.