Tejszínes krumplileves
A tejszínes krumplileves egy klasszikus magyar leves, amely krumpliból, tejszínből és ízesítőanyagokból készül. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így tökéletes választás egy hideg téli napon vagy egy gyors ebédre.
Hozzávalók
- 4 Közepes méretű krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l csirkehúsleves
- 2 dl Tejszín
- 2 evőkanál vaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Hámozzuk meg a krumplikat és vágjuk őket kis kockákra.
A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel.
Egy nagy fazékban olvasszuk fel a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg aranyszínűek lesznek.
Adjuk hozzá a krumplikat, és főzzük együtt a hagymákkal kb. 5 percig.
Öntsük hozzá a csirkehúslevest és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul.
Ha a krumpli már megpuhult, óvatosan pürésítsük le a levest egy botmixer segítségével.
Öntsük hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Főzzük még együtt pár percig, majd tálaljuk melegen.