HIRDETŐ

Tejszínes krumplileves

A tejszínes krumplileves egy klasszikus magyar leves, amely krumpliból, tejszínből és ízesítőanyagokból készül. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így tökéletes választás egy hideg téli napon vagy egy gyors ebédre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Közepes méretű krumpli Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l csirkehúsleves Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

49 perc.
1. Lépés

Hámozzuk meg a krumplikat és vágjuk őket kis kockákra.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel.

3. Lépés

Egy nagy fazékban olvasszuk fel a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg aranyszínűek lesznek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a krumplikat, és főzzük együtt a hagymákkal kb. 5 percig.

5. Lépés

Öntsük hozzá a csirkehúslevest és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul.

6. Lépés

Ha a krumpli már megpuhult, óvatosan pürésítsük le a levest egy botmixer segítségével.

7. Lépés

Öntsük hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

8. Lépés

Főzzük még együtt pár percig, majd tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új