Tejszínes tárkonyos sertésraguleves
A nagy kedvenc sertés verziója.
Hozzávalók
- 30 dkg sertéscomb
- 1 ks vöröshagyma
- 1 tk só
- 1 kés étel bors
- 1 ek tárkony
- 4 ek napraforgó
- 1 tk citromlé
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 1 ks babérlevél
- 1 tk ételízestő
- 5 dkg csiperkegomba
- 1 kk Majoránna
- 1 tk Mustár
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg zöldborsó
- 1 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
- 11⁄2 l víz
Eljárás
A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban. A felkarikázott zöldségeket a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk.
Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. A húst puhulásig főzzük.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk.
Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk.