Forrás: Pixabay: stevepb
Tökéletes klasszikus Gin Martini recept
Egy jól elkészített martini olyan, mint egy szimfónia a pohárban, ahol az ízletes gin, a vermut és a díszítő olajbogyó harmóniában hangszerel.
Hozzávalók
- 60 ml Gin (válasszon jó minőségű, közepesen száraz gint)
- 10 ml Száraz vermut
- jégkockák
- 1 Zöld olajbogyó
- Citromhéj csavar (opcionális)
Eljárás
Hűtse le a martinis poharat. Ez a részlet apróságnak tűnhet, de higgye el, a hűtött pohárban tovább tartható a koktél tökéletes kortyolási hőmérséklete. Tegye a fagyasztóba körülbelül fél órával azelőtt, hogy a martinit tálalni szeretné.
Egy keverőpohárban keverjük össze a gint és a vermutot. Az évek során rájöttem, hogy a kivételes gin martini titka e két elem minőségében rejlik. A legjobb eredmény érdekében válasszon prémium márkákat.
Töltse meg a keverőpoharat jégkockákkal, egészen a pereméig. A jég nemcsak lehűti az összetevőket, hanem segít kissé hígítani is őket, így lágyabbá és lágyabbá teszi az italt.
Keverje a keveréket körülbelül 30 másodpercig. Ne rázza fel - ettől az ital inkább zavaros lesz, mint áttetsző. Keverje óvatosan, értékelve e klasszikus koktél elkészítésének művészetét és rituáléját.
Szűrje a keveréket a hűtött martinis pohárba. A szűrés eltávolítja a jégkockákat, és megakadályozza a koktél további hígulását.
Díszítsük egy koktélpálcára tűzött zöld olajbogyóval, vagy ha úgy tetszik, egy csavart citromhéjjal. A zöld olajbogyó pikáns jegyeket ad, amelyek jól kiegészítik a gint.
Lassan ízlelje meg ezt a klasszikus koktélt; erősebb, mint gondolná. A gin martini a kifinomult ízlést kedveli, a keserű, édes és sós jegyek tökéletes egyensúlyát kínálja.