HIRDETŐ
Túrógombóc recept
A túrógombóc egy hagyományos magyar édesség, amelyet leggyakrabban desszertként fogyasztunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g túró
- 200 g búzadara
- 1 tojás
- 2 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- Zsemlemorzsa a hempergetéshez
- porcukor a tálaláshoz
- Friss gyümölcsök a díszítéshez (pl. eper, meggy)
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Passzírozzuk össze a túrót, hogy elkerüljük az esetleges szemcséket a túrógombócban.
2. Lépés
Egy tálban összekeverjük a túrót, a búzadarát, a tojást, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Amennyiben szeretnénk édesebb túrógombócot, több cukrot is hozzáadhatunk.
3. Lépés
A masszából diónyi gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük őket.
4. Lépés
Egy lábasban felmelegített sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük a túrógombócokat. Amikor feljönnek a víz tjére, készen vannak.
5. Lépés
Leszűrjük a túrógombócokat, majd tálalás előtt meghintjük porcukorral és friss gyümölcsökkel.
Elösször gombócokat formázunk, megfözzük, és csak utána hempergetjük a pirított zsemlemorzsába!!!