HIRDETŐ

Forrás: drKokos via istockPhotos

Vaddisznóhát pörkölt

Egy ízletes recept, tökéletes ünnepi lakomához vagy vasárnapi családi ebédhez. A vaddisznóhátat finoman pörköljük a sütőben, amíg puha és szaftos nem lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Vaddisznóhát

  • 112 kg Vaddisznohát Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott

Szősz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Vadvadaszat Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A vaddisznóhátszínet előkészítése érdekében melegítse elő a sütőt 160°C-ra. Dörzsölje be a vaddisznóhátszínt olívaolajjal, sóval és borssal. Pirítsa meg egy serpenyőben nagy lángon, amíg minden oldala barna lesz. Helyezze a húst egy tűzálló tálba.

2. Lépés

Olvassza meg a vajat ugyanabban a serpenyőben. Adj hozzá fokhagymát és hagymát, és párold meg őket, amíg megpuhulnak. Adj hozzá vörösbort és forrald fel magas hőmérsékleten 5 percig, hogy csökkentse az alkoholtartalmat. Adj hozzá vadhús alaplevet, rozmaringot és kakukkfűt, és hagyd a szószt 10 percig főni.

3. Lépés

Öntse a mártást a vaddisznóhátra. Fedje le a tűzálló tálat és tegye azt 2 órára az sütőbe, amíg a hús megpuhul. Hagyja a húst 10 percig pihenni a felszolgálás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek