HIRDETŐ

Forrás: drKokos via istockPhotos

Vaddisznóhát pörkölt

Egy ízletes recept, tökéletes ünnepi lakomához vagy vasárnapi családi ebédhez. A vaddisznóhátat finoman pörköljük a sütőben, amíg puha és szaftos nem lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Vaddisznóhát

  • 112 kg Vaddisznohát Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott

Szősz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Vadvadaszat Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A vaddisznóhátszínet előkészítése érdekében melegítse elő a sütőt 160°C-ra. Dörzsölje be a vaddisznóhátszínt olívaolajjal, sóval és borssal. Pirítsa meg egy serpenyőben nagy lángon, amíg minden oldala barna lesz. Helyezze a húst egy tűzálló tálba.

2. Lépés

Olvassza meg a vajat ugyanabban a serpenyőben. Adj hozzá fokhagymát és hagymát, és párold meg őket, amíg megpuhulnak. Adj hozzá vörösbort és forrald fel magas hőmérsékleten 5 percig, hogy csökkentse az alkoholtartalmat. Adj hozzá vadhús alaplevet, rozmaringot és kakukkfűt, és hagyd a szószt 10 percig főni.

3. Lépés

Öntse a mártást a vaddisznóhátra. Fedje le a tűzálló tálat és tegye azt 2 órára az sütőbe, amíg a hús megpuhul. Hagyja a húst 10 percig pihenni a felszolgálás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új