Forrás: drKokos via istockPhotos
Vaddisznóhát pörkölt
Egy ízletes recept, tökéletes ünnepi lakomához vagy vasárnapi családi ebédhez. A vaddisznóhátat finoman pörköljük a sütőben, amíg puha és szaftos nem lesz.
Hozzávalók
Vaddisznóhát
- 11⁄2 kg Vaddisznohát
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 Teáskanál só
- 1 Teáskanál bors
Szősz
- 2 evőkanál vaj
- 1 Darab fokhagymagerezd
- 1 Darab hagyma
- 500 ml vörösbor
- 500 ml Vadvadaszat
- 1 Teáskanál Rosemary
- 1 Teáskanál Kakukkfű
Eljárás
A vaddisznóhátszínet előkészítése érdekében melegítse elő a sütőt 160°C-ra. Dörzsölje be a vaddisznóhátszínt olívaolajjal, sóval és borssal. Pirítsa meg egy serpenyőben nagy lángon, amíg minden oldala barna lesz. Helyezze a húst egy tűzálló tálba.
Olvassza meg a vajat ugyanabban a serpenyőben. Adj hozzá fokhagymát és hagymát, és párold meg őket, amíg megpuhulnak. Adj hozzá vörösbort és forrald fel magas hőmérsékleten 5 percig, hogy csökkentse az alkoholtartalmat. Adj hozzá vadhús alaplevet, rozmaringot és kakukkfűt, és hagyd a szószt 10 percig főni.
Öntse a mártást a vaddisznóhátra. Fedje le a tűzálló tálat és tegye azt 2 órára az sütőbe, amíg a hús megpuhul. Hagyja a húst 10 percig pihenni a felszolgálás előtt.